ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ

ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ

Ο Θεός είναι Άγιος και μας ζητάει να τον λατρεύουμε όπως Εκείνος θέλει.

Η σύναξη μας αποτελείται από ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων με κύριο πυρήνα το ελληνικό στοιχείο. Κύριος σκοπός μας είναι να καθώς ο καθένας από εμάς μεγαλώνει στην πίστη του και αφήνει τον Θεό να τον μεταμορφώνει προς το καλύτερο, να ζούμε με κοινές αντιλήψεις και αρχές με μεγαλύτερη από όλες το “Αγάπα τον Θεό σου με όλη σου την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή, και τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου”.

Εμπνευσμένοι από τις επιστολές του Απ.Παύλου που δίνει οδηγίες στους Χριστιανούς για το πως να διαμορφώσουν “συνάξεις” αντλούμε τις αρχές και τις “συνήθειές” μας μέσα από τα κείμενα της Αγίας Γραφής. Όσον αφορά το δογματικό πλαίσιο, λόγω των ξεκάθαρων θέσεων μας περί ιεράς παράδοσης, μεσητείας Αγίων, Θεοποίηση της Παναγίας κτλ, έχουμε διαφοροποιηθεί από την ορθόδοξη εκκλησία όπως και από την καθολική καθότι έχουν παρόμοιες προσεγγίσεις. Συμπλέουμε οπότε με την τρίτη δογματικά απόχρωση όπου είναι η διαμαρτύρηση. Το ρήμα διαμαρτύρομαι στα αγγλικά είναι Protest οπότε μια συνώνυμη λέξη είναι και ο Προτεσταντισμός. Εμείς προτιμούμε την λέξη Διαμαρτύρηση, επειδή αυτή εκφράζει την στάση της καρδιάς μας. 

Διαμαρτυρόμαστε για την αδικία που υπάρχει. Για τον άστεγο, τις χήρες και τα ορφανά. Για αυτό και τρέχουμε να τους υπερασπιστούμε, να τους φιλοξενήσουμε. Διαμαρτυρόμαστε για την θρησκευτική αμάθεια που υπάρχει, για αυτό και βάζουμε μπροστά όχι το “Πίστευε και μη ερεύνα” αλλά αυτό που μας καλεί ο Απόστολος Παύλος, να ερευνήσουμε τις γραφές και να ορθοτομήσουμε τα ιερά κείμενα. 

Αρχή μας είναι τα λόγια του Ιησού Χριστού που είπε πως δεν ήρθε για τους υγιείς αλλά για αυτούς που χρίζουν βοήθειας. 

οι βασικεσ αρχες μασ

ΜΟΝΟ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ Ι.Χ

Η δικαίωση του χριστιανού πιστού από το Θεό μόνο με την πίστη  και όχι με το συνδυασμό πίστης και καλών έργων.

ΜΟΝΟ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η σωτηρία έρχεται μόνο με τη θεία χάρη (Η θυσία του Χριστού στον σταυρό υπέρ ημών), όχι ως κάτι που αξίζει λόγω των καλών έργων του ανθρώπου

ΜΟΝΟ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Η κύρια εξουσία για τον έγκυρο ορισμό του χριστιανικού δόγματος, αντί της πίστης στην ισότητα με τις ιερές παραδόσεις της Εκκλησίας που βρίσκονται έξω από την παραδοσιακή βιβλική γραφή. Η παράδοση πάντα εξετάζεται μέσα από την εξουσία του Θεόπνευστου λόγου του Θεού που είναι τα κείμενα της Παλιάς και Καινής Διαθήκης.

ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ Η ΔΟΞΑ
Όλη η δόξα οφείλεται μόνο στο Θεό, αφού η σωτηρία επιτυγχάνεται αποκλειστικά μέσω της θέλησής του. Το δώρο της  εξιλέωσης του Ιησού στο σταυρό αλλά και το δώρο της πίστης σε αυτή τη εξιλέωση, που δημιουργήθηκε στην καρδιά του πιστού από το Άγιο Πνεύμα. Κανένας άνθρωπος δεν είναι εξίσου άξιος της δόξας Του, συμπεριλαμβανομένης και της ευλογημένης μητέρας του Ιησού.  
elΕλληνικά