Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Πιστεύουμε ότι ο Θεός λόγω της άπειρης αγάπης Του προς τον κόσμο, έδωσε τον Μονογενή Υιό του ως Σωτήρα των αμαρτωλών και μέσα από την Σταυρική θυσία του Ιησού Χριστού προσφέρει την παντοδύναμη Σωτηρία Του σε όλους τους ανθρώπους.

Ο Θεός, θέλοντας όλοι οι άνθρωποι να σωθούν και να έλθουν στην επίγνωση της αλήθειας, έστειλε τον Υιό του στον κόσμο για να κηρύξει σε όλα τα έθνη το Ευαγγέλιο της Χάρης (ότι δηλαδή μέσω Αυτού χορηγείται σε όλους τους ανθρώπους ελευθέρως η άφεση των αμαρτιών και η αιώνια ζωή, καλώντας τους συγχρόνως να εγκαταλείψουν την αμαρτία και να ακολουθήσουν την διδασκαλία Του).

 

Από την αρχή της ανθρώπινης ύπαρξης ο Θεός μας δίνει ελπίδα για το κακό που πρόκειται να περάσει ο Ι.Χριστός

«Τότε είπε ο Κύριος ο Θεός στο φίδι: Γι’ αυτό που έκανες, καταραμένο να ‘σαι μόνο εσύ απ’ όλα τα ζώα της γης! Με την κοιλιά θα σέρνεσαι, και χώμα θα τρως σ’ όλη σου τη ζωή. Έχθρα θα βάλω ανάμεσα σ’ εσένα και στη γυναίκα, κι ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της. Εκείνος θα σου συντρίψει το κεφάλι κι εσύ θα του πληγώσεις τη φτέρνα» (Γεν. 3. 14-15).

 

Για να εξιλεωθούν οι αμαρτίες του λαού του, ο Θεός απαιτούσε θυσίες. Έτσι ο καθένας πλήρωνε ένα κόστος για κάθε τι που επέλεγε να κάνει ενάντια στον Θεό. Αυτή ήταν μια εισαγωγή για την θυσία του Χριστού όπου έγινε η θυσία υπέρ των ανθρώπων που αναλογίστηκαν και μετανόησαν για τις αμαρτίες τους. 

 

Και είπε στον Ααρών: «Πλησίασε στο θυσιαστήριο και πρόσφερε τη θυσία σου εξιλέωσης και τη θυσία του ολοκαυτώματός σου και κάνε την εξιλαστήρια τελετουργία για σένα και για το λαό· πρόσφερε επίσης τη θυσία του λαού, και κάνε την τελετουργία για την εξιλέωσή του, όπως διέταξε ο Κύριος». ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ 9:7

 

ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.10
Εξαιτίας αυτού του «θελήματος» έχουμε εξαγνιστεί μια για πάντα με την προσφορά του σώματος του Ιησού Χριστού.
11Όλοι οι ιερείς λειτουργούν καθημερινά και προσφέρουν πολλές φορές τις ίδιες θυσίες, που όμως ποτέ δεν μπορούν να εξαλείψουν αμαρτίες. 12Αντίθετα, ο Ιησούς πρόσφερε για τις αμαρτίες μία θυσία για πάντα, κι έπειτα κάθισε στα δεξιά του Θεού·

 

Η θυσία του Ιησούς Χριστού έχει τη δύναμη να αναγεννήσει την ψυχή του ανθρώπου και να την πολιτογραφήσει από τον αιώνιο χαμό στον αιώνιο παράδεισο.

 

Πλέον η μόνη θυσία που ζητάει ο Θεός από τους συνειδητοποιημένους Χριστιανούς είναι αυτή που αναφέρεται στον Ψαλμό 51. Θυσία για το Θεό είναι το συντριμμένο πνεύμα·,καρδιά ταπεινωμένη και υποταγμένη, ο Θεός δεν την καταφρονεί.

 

elΕλληνικά